2014. november 24., hétfő

Könyvbemutató - Megjelent a várva várt Pippa Kenn-trilógia második kötete

Régóta tudni, hogy idén ősszel - az első rész megjelenése után két évvel - megjelenik Kemese Fanni Pippa Kenn-trilógiájának második része, A viharszívű Mya Mavis. A pontos dátumról azonban sokáig nem lehetett biztosat tudni, csak annyit, hogy november folyamán lesz. Végül örömmel olvastam mikor kiderült az időpont. November 22-én 15 órától a Trafóban várja olvasóit Kemese Fanni és Helena Silence az új regényeikkel, A viharszívű Mya Mavis-sel és az Ezüsthíddal. Fel is véstem gyorsan a naptárba.

A két írónővel a szerkesztő hölgy beszélgetett. Nagyon sok érdekességet megtudhattunk a ropogós kötetekről, arról hogyan készültek, valamint Fanni és Ica további terveiről. 
A Könyvmolyképző Kiadó három új felfedezettjének, Kemese Fanninak, Helena Silence-nek és Zakály Viktóriának művei két évvel korábban egyszerre jelentek meg. Azóta Viki elkészült a Szívritmuszavar következő kötetével, míg Fanni és Ica egyszerre fejezték be következő könyveiket. A két hölgy között az írás kapcsán jó barátság szövődött, gyakran összeülnek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és együtt írják regényeiket. Ilyenkor a könyvtári kép az ő szavaikkal élve: két laptop egymásnak háttal és mindketten pötyögik történeteiket.

Mindkét kötetből felolvasást is hallhattunk a bemutató során, a Mya Mavisből egy akciódús jelenetet ismerhettünk meg. Fanni annyit mondott el az új részről, hogy míg az első regény inkább posztapokaliptikus volt, addig a második kötet már disztópia, hisz Pippa bekerült a falak közé, ahol a túlélők társadalma él.

Fanni következő regénye természetesen a Pippa Kenn sorozat befejező kötete lesz, majd a továbbiakban többféle műfaj között gondolkozik. Ica pedig, mivel az Ezüsthíddal befejezte az Enigmát, így új történetbe kezd. Egy más műfajjal próbálkozik meg, amiről semmit sem árul el még nekünk, kíváncsi arra, hogy miképp fog boldogulni vele.

A beszélgetés után kezdetét vette dedikálás. Gyorsan beszereztük A viharszívű Mya Mavist és beálltunk a színpad előtt két oldalról sorakozók közé. Fanni gyönyörű könyvjelzőt is csúsztatott a könyvbe. Nagy kíváncsisággal várom, miképp alakul tovább a Pippa Kenn történet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése