2015. április 26., vasárnap

Könyvfesztivál 2015 - Élménybeszámoló

Idén is nagy izgalommal vártam az ez évi első nagy könyves rendezvényt a Nemzetközi Könyvfesztivált. Mikor megtaláltam a pontos dátumot, felvéstem a fejemben lévő naptáramba, majd figyelni kezdtem a kiadók híreit, hogy miket is terveznek az eseményre megjelentetni, illetve MFKata molyos friss megjelenéseket tartalmazó polca is sok érdekességet rejtegetett.
Mint minden évben, most is úgy gondoltam, hogy a négy napos rendezvény legjobb napja a szombat lesz, így erre a napra időzítettük a látogatást. 
Az épületek bejáratai előtti területen a szabadtéri standoknál kezdtük a nézelődést. A Maxim Kiadó volt az első cél, ahol körülbelül 10 könyv azonnal megtetszett, de dönteni, csak akkor szerettem volna, mikor már mindent láttunk. Ismét lépni nem lehetett az épületekben, a tömeg sodort magával, a standokhoz csak nagy nehezen lehetett hozzáférni, de ahol valamit szerettem volna megnézni, kitartóan figyeltem az üres helyeket, hogy közelebb tudjak jutni és szemügyre vehessem a kinézett könyveket.
A standok közötti cirkálás közben, sok hírességet pillantottunk meg. Először Galla Miklós tűnt ki a szembe hömpölygő tömegből, majd a könyvét dedikáló Bodrogi Gyula mellett haladtunk el, akinek először a hangja ütötte meg a fülemet. Kifelé menet pedig Vámos Miklós haladt el mellettünk.
Két könyvet vettem. A Harmat Kiadó standjánál pillantottam meg az első szerzeményemet, a Narniát, amit 50 éves jubileuma alkalmából újra kiadtak szemet gyönyörködtető köntösben. Régóta kerestem már a sorozatot, csak az első részt sehol sem találtam, így most nagyon megörültem az újonnan kiadott sorozatnak. A Ciceró standját először valahogy elkerültük, de sikerült megtalálnunk, ahol meglepődve vettem észre a A beavatott sorozat kiegészítő kötetét, a Négyest. Ez eddig elkerülte a figyelmemet, pedig a sorozat az egyik kedvencem. Végül e könyv mellett döntöttem a másik nagy esélyes, Mara Dyer eszmélése helyett.

Ismét fantasztikus élmény volt! Hamarosan pedig itt a Könyvhét! :)